Edvard Munch Art Award

Edvard Munch Art Award markerer Edvard Munchs historiske betydning og vedvarende relevans for vår samtid. Utmerkelsen skal bidra med å fremme utviklingen av betydelige internasjonale talenter innen billedkunstfeltet.

Utmerkelsen tildeles en billedkunstner i etableringsfasen, ikke eldre enn 40 år, som har markert seg som særlig talentfull i løpet av de siste fem årene.

Prisen består i NOK 500 000 som går uavkortet til prisvinner. Den inkluderer også et gjesteopphold i Oslo og en separatutstilling med prisvinneren ved Munchmuseet.

Prisen eies, styres og administreres av Munchmuseet. Munchmuseets direktør oppnevner prisens jury. Juryen er internasjonalt sammensatt og består av fem meget høyt anerkjente aktører med tung kompetanse på samtidskunst. Prisen ble første gang utdelt i 2015, og gikk til den franske kunstneren Camille Henrot. Office of Contemporary Art Norway utdelte tidligere Edvard Munch Award for Contemporary Art til Amar Kanwar (2005) og Alice Creiser (2006). Munchmuseet er stolte av at Camille Henrot med dette skrives inn i rekken av betydningsfulle kunstnere som har markert Edvard Munchs betydning for samtidskunsten.

Les mer om den mottakeren av Edvard Munch Art Award 2015, den franske kunstneren Camille Henrot, samt juryens begrunnelse. KathyLo_CamilleHenrot-web1.jpg#asset:221

For pressehenvendelser: EMAA@munchmuseet.no

Med støtte fra: