Edvard Munch Art Award

Edvard Munch Art Award markerer Edvard Munchs historiske betydning og vedvarende relevans for vår samtid. Utmerkelsen skal bidra med å fremme utviklingen av internasjonale talenter innen billedkunstfeltet.

Utmerkelsen tildeles en billedkunstner i etableringsfasen, ikke eldre enn 40 år, som har markert seg som særlig talentfull i løpet av de siste fem årene.

Prisen består i NOK 500 000 som går uavkortet til prisvinner. Den inkluderer også et gjesteopphold i Oslo og en separatutstilling med prisvinneren ved Munchmuseet.

Prisen eies, styres og administreres av Munchmuseet. Munchmuseets direktør oppnevner prisens jury. Juryen er internasjonalt sammensatt, og består av fem meget høyt anerkjente aktører med tung kompetanse på samtidskunst. Prisen ble første gang utdelt i 2015, og gikk til den franske kunstneren Camille Henrot. Høsten 2017 vil Edvard Munch Art Award deles ut for andre gang.  

Les mer om mottakeren av Edvard Munch Art Award 2015, den franske kunstneren Camille Henrot, samt juryens begrunnelse. KathyLo_CamilleHenrot-web1.jpg#asset:221

For pressehenvendelser: EMAA@munchmuseet.no

Med støtte fra:

statoil_horizontal_flat.jpg#asset:2017UD_2CB00.jpg#asset:1252