Da Edvard Munch ble født i 1863, var det få mennesker i Norge, eller i andre land, som ble født eller døde på sykehus. Da han døde i 1944, var fødsler og dødsfall på sykehus blitt standard praksis mange steder i verden.
Kunstneren hentet inspirasjon fra sine egne erfaringer med sykdom, helse og det medisinske miljøet, men også fra familie, venner, oppdragsgivere og ulike behandlere. Munchs kunst, som han kalte sitt «livsblod», gjenspeiler de enorme endringene i medisinsk behandling og pleie som skjedde i løpet av livet hans, og gir et unikt og kritisk perspektiv på det moderne helsevesenet.
Denne utstillingen sammenstiller Munchs kunst med medisinske gjenstander og bilder, blant annet en babykuvøse, medisinflasker i glass, et vaksinesertifikat, arkivfotografier og sykepleiermerker. Samlet stiller kunstverkene og disse historiske gjenstandene utfordrende spørsmål om våre moderne erfaringer med helse og sykdom, fødsel og død, og det å gi og motta omsorg.
Munchs kraftfulle og sanselige arbeider gir innsikt i hva det vil si å ha en sårbar kropp, muligheten til å tenke på medisinens løfter om å helbrede sykdommene våre, og inviterer deg til å vurdere dine egne oppfatninger om sykdom, funksjonsnedsettelser og helse. Livsblod skaper en helt egen mulighet til å reflektere over hvordan medisinen fortsatt former livene våre.