Intermezzo – høydepunkter fra samlingen

Mens vi pakker ned utstillingen Johns+Munch og venter på å åpne dørene til den siste utstillingen i +Munch-serien, Jorn+Munch, benytter vi anledningen til å hente fram ti av Edvard Munchs verk fra museets magasin. Disse spenner fra begynnelsen av 1890-tallet til midt på 1930-tallet. 

De utvalgte maleriene er preget av dystre temaer som sjalusi og svik, fornedrelse, dyp ensomhet og psykisk smerte, skildret ved hjelp av suggestive komposisjoner og energiske fargekombinasjoner. Spenningsfeltet som oppstår mellom uhygge og fascinasjon, og den tvetydige bruken av billedsymboler, er med på å gjøre Munchs kunst dypt engasjerende.


Kjøp billetter

I festsalen får de ti maleriene plass side om side med Munchs monumentale utkast til utsmykningen av universitetets aula. 

I aulamaleriene løfter kunstneren blikket fra enkeltmenneskets gleder og sorger, mot det evige og universelle. Motivene spenner fra en «alles kamp mot alle» i det dystopiske Menneskeberget (1909-10) til livsbejaelsen i Solen (1910-11) og Forskerne (1910-11).

Det er gratis inngang.

Hjertelig velkommen til store opplevelser i en liten utstilling.