EXIT!

Museets historie er full av dramatikk, store kulturbegivenheter og overraskende hendelser. Visste du for eksempel at rottweileren Ivan bodde på museet mellom 1967 og 1972, og fikk hundemat i lønn for å vokte bygningen? Og vet du egentlig hva som skjedde da Skrik og Madonna ble stjålet i 2004?

Kjøp billetter

I den siste store utstillingen på Tøyen oppsummerer vi et viktig stykke norsk museumshistorie. Utstillingen vil formidle høydepunkter og historiske tilbakeblikk fra tiden på Tøyen, samtidig som den peker mot fremtiden i det nye museet i Bjørvika. Publikum vil også få oppleve noen av Munchs mest kjente og og ikoniske kunstverk, som Skrik, Madonna og Vampyr.

Publikum vil få et dypdykk i de viktigste begivenhetene i denne perioden. Blant annet ser vi nærmere på hva som skjedde under ranet av Skrik og Madonna i 2004, utstillingshistorikken både ved Munchmuseet og fra Munch-utstillinger ved utenlandske institusjoner, og museet som en sentral aktør i Oslos musikk- og kulturmiljø. Samtidig peker vi fremover mot åpningen av det nye museet. Ved å trekke linjer til samfunnsutviklingen i tiden museet har eksistert, fortelles historien om Munchmuseet både i rollen som forvalter av Edvard Munchs kunst og som kulturinstitusjon i bredere forstand.

Utstillingen vil være en grand finale for museet på Tøyen.