Utstilling
I en helt ny serie arbeider for Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo forteller den norsk-sudanske kunstneren Fadlabi historier fra eget liv.
I sine slående malerier kombinerer Fadlabi alt fra etiopiske kirkeikoner og veggmalerier i afrikanske barbersalonger til afrofuturisme og popkunst. Han har studert kunst ved Universitetet i Khartoum og Kunsthøgskolen i Oslo, og denne kombinasjonen av erfaringer har gitt ham et unikt perspektiv. For Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo har Fadlabi skapt et ambisiøst selvbiografisk prosjekt som forener maleri, litteratur, kunst og liv.
Dette er Fadlabis første store utstilling i Oslo siden Kunstnerforbundet i 2015. Den viser en serie helt nye malerier og en selvbiografisk tekst som forteller hans livshistorie, fra oppveksten som legesønn i Khartoum og flukten fra et hjemland i krig, til ankomsten og etableringen i Norge. Fadlabis samfunnsengasjement og den selvbiografiske nerven i maleriene hans setter ham i en spesiell forbindelse med både Edvard Munch og Stenersen-samlingen, som Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo tar sitt utgangspunkt i. Fadlabi har tidligere stilt ut arbeidene sine ved blant annet Nasjonalmuseet for Arkitektur og Design og Sharjah-biennalen, og driver til daglig galleriet Kartohum Contemporary Art Center i Oslo sammen med Karin Erixon.