Munchmuseet i bevegelse: Martine Hammervold-Austinat, 'Fall'

Skateparken Gamlebyen Sport og Fritid er en oase ved Dyvekes Bro som kombinerer kreativitet, mangfold og fellesskap i Gamle Oslo. Fall er et prosjekt av koreograf Martine Hammervold-Austinat med musikk av Åse Ava Fredheim og lys av Silje Grimstad, utført av medskapende dansere Kristine Steinsdatter Jensen, Vibeke Sæther og Vigdis Langeggen.

Betong- bowlen «Gamlefar» beskrives som en av de heftigste bowlene for skatere på grunn av utfordringene i ulik dybde og kurvene i landskapet. Bowlen i betong er glatt og jevn i overflaten, men grov og rå i uttrykket. Dette dynamiske miljøet er bakgrunn for forestillingen Fall. 

Koreografien i Fall gjenspeiler fysiske muligheter og utfordringer i en skatepark med lyd- og lysdesign laget spesielt til forestillingen. Musikken i forestillingen ble komponert sammen med opptak fra omgivelsene i Gamlebyen: Verkstedet, skating, graffiti-writing, trafikken i bybildet og byggearbeid komponeres sammen til et lydverk. Lysdesignet utfordret og underbygget dansernes bevegelser og fysiske uttrykk med grunnprinsippene om lys og skygge. Dansen ble improvisert frem i et samspill mellom koreografen og danserne – i bowlen og i studio – med utgangspunkt i skaternes naturlige bevegelsesmønster.

Videoer
Fall
Se

Banner: Foto: Orhan Kuresevic 

Film: Hulias Film

Forestillinger: Torsdag 30.3, fredag 31.3 og lørdag 1.4 2017

Gamlebyen Sport og Fritid skatepark, St. Halvardsgt 1B, 0192 Oslo

Martine Hammervold-Austinat (f. 1987) er utdannet dansepedagog med hovedfag i moderne- og samtidsdans fra Norges Dansehøyskole. Hun har regissert flere improvisasjonsstunt og site specifics i uterom. Hun har satt opp tre helaftens forestillinger ved Scenehuset i Oslo etter endt utdanning, i samarbeid med musiker og lyddesigner Åse Ava Fredheim.