Munchmuseet + Øyafestivalen presenterer Koke kloden-samfunn, ikke ta meg!

Årets festivalkunstner Bjørn-Kowalski Hansen skal sette opp et miljøbevisst verksted der Øya-publikummet kan trykke unike T-skjorter med kunstnerens egne klimapolitiske motiver.

Tittelen Koke kloden-samfunn, ikke ta meg! er en hyllest til kunstneren Wilibald Storn sitt verk Coca Donald-samfunn ikke ta meg (1969), som var en kritikk av vårt overflodssamfunn. Menneskeskapte klimaendringer gjør tematikken like aktuell 50 år senere. I protest mot konsumsamfunnet resirkulerer Bjørn-Kowalski brukte t-skjorter. Ved hjelp av Munch-inspirerte trykketeknikker kan du skape ditt eget miljøpolitiske motiv og bruke et spesiallaget Munch-alfabet til å skape en original vri på band-T-skjorta.

«Samarbeidet med Munchmuseet er utrolig viktig for Øyafestivalen. Vi startet som en dedikert musikkfestival, men forsto fort at det er mange aspekter ved det å drive en festival som er viktig for publikums opplevelse av musikken og det som hører til. Det å vise samtidskunst på Øya hjelper oss å vise bredden i det som er populærkultur i dag. Det er utrolig spennende å få hjelp av Munchmuseet i dette arbeidet, de utfordrer oss til å bli enda bedre samt tilfører oss en spisskompetanse som er unik både i Norge og internasjonalt» sier Kyrre Karlsen, prosjektleder for Øyafestivalen.

«Vi synes dette prosjektet gir en flott mulighet til å engasjere festivalpublikummet med kunst i en annerledes setting. Vi håper å inspirere enda flere til å oppleve mer kunst og ser på samarbeidet med Øyafestivalen som unik arena for å gjøre kunsten enda mer tilgjengelig» sier Tone Brunner, markedssjef på Munchmuseet

Kunstner Bjørn-Kowalski HansenFOTO: Marthe Thu

Bjørn-Kowalski Hansen (1979, Bergen), er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (2001–2004), og er basert i Oslo. I 2017 ga han ut boken Norske Reklamefigurer 1920–1960 på Form Forlag. Disse reklamefigurene er en viktig del av kunstnerskapet hans, og inngår i flere større prosjekter.

Hvor: Caltexløkka ved klubben. Øyafestivalen 2019: 7.–10. august