Utdrag fra Jordopphimlesang av Fredrik Høyer
Jordopphimlesang er et nyskrevet teaterstykke av Fredrik Høyer, som bygger videre på undergrunnsprosjektet Grønlandsutraen (2016). I Mattis Herman Nyquists regi skulle stykket hatt premiere i Kanonhallen i mars 2020, som del av Nationaltheatrets program, men som en følge av koronapandemien ble stykket utsatt på ubestemt tid. Det er enda ikke realisert på scenen, og da kan man kanskje ikke si at det er ferdig heller? Under tekstfestivalen får vi en smakebit av Jordopphimlesang, når Fredrik Høyer fremfører et utdrag fra forestillingen sammen med skuespiller Helene Bergsholm.
Ta teksten videre: Samtale mellom Mattis Herman Nyquist og Yngvild Sve Flikke
Hva skjer med dramatikerens fortelling, når en regissør får hendene i den? Og hva skjer når en roman omskrives til manus, eller – motsatt – når et manus blir utgangspunkt for en roman? Skuespiller, regissør og forfatter Mattis Herman Nyquist står bak flere forestillinger utviklet i samarbeid med dramatiker Fredrik Høyer. Han har også skrevet romanen Det er jeg som er Torvald, basert på Henrik Ibsens Et dukkehjem. Filmskaper Yngvild Sve Flikke har laget filmen Ninjababy basert på Inga Sætres tegnede roman Fallteknikk. I tillegg står hun bak filmen Kvinner i for store herreskjorter, som er basert på Gunnhild Øyehaugs roman Vente, blinke.
Etter Munch: «Men derute, derute – » av Gunnhild Øyehaug
Gunnhild Øyehaug er en av Norges mest kritikerroste forfattere, og bøkene hennes er oversatt til flere språk. Hun har også skrevet manus til både lang- og kortfilmer. På festivalen fremfører hun en tekst nyskrevet for antologien bare et øieblik, som er en reaksjon på en uferdig tekst av Edvard Munch.
Mini-konsert Kaya Wilkins aka Okay Kaya aka Some Nerve
Musiker og skuespiller Okay Kaya hadde en tekst av Edvard Munch på kjøkkenveggen da hun bodde i New York. Teksten var skrevet med tykke fargestifter da han var i sekstiårene, og handler om de indre rovfuglene som rev og slet i sinnet hans. Okay Kayas konsert under tekstfestivalen er en tolkning og videreføring av denne teksten, og utforsker den konstante kampen mellom lys og mørke som er gjennomgående i Munchs bilder og tekster.