Festivalen er åpen for barn og unge, programmet passer best for barn i alderen 3-12 år ifølge med voksen.
Alle festivalbilletter gir tilgang til utstillingene samme dag. Vennligst møt opp til din reserverte tidsluke for å sikre deg en plass på aktivitetene, festivalen avsluttes kl. 17:00.
Innendørs parkering av barnevogner er dessverre ikke mulig under festivalen. Vi tilbyr en utendørs parkeringsplass under tak ved hovedinngangen, og området er overvåket.
Alle festivalbilletter gir tilgang til utstillingene samme dag.
Se program under.
MiniMUNCH Kunstfestival tar barna på alvor som kunstpublikum ved å gi dem et program fullt av engasjerende kunstopplevelser av ypperste kvalitet. Bli med på en magisk dag fylt med fantastiske verksteder og forestillinger på årets festival!
Årets festival har som mål å løfte frem Oslos innbyggere, som er hjertet i museet. Vi ønsker å feire byens rike mangfold og mangfoldet av kulturer som bidrar til dens skjønnhet. Med tanke på byjubileet så vil vi løfte det pulserende samfunnet som gjør Oslo unikt, gjennom ulike arrangementer som viser lokale performanser, musikk og tradisjoner. Vi håper alle kommer på MiniMUNCH for å feire det som definerer vår elskede by.
Program lørdag
Lobby, 1. etg
11:00–17:00: Papirmosaikk med Julius Karoubi; klipp og lim bymosaikk-bilder.
11:00–16:00: Ansiktsmaling med Lili Ansiktsmaling inspirert av Munchs Oslo.
Publikumsverksted, 3. etg
11:00, 12:00 og 13:00: Bybilder med Leon Lindgren; klipping og liming av ulike tekstiler til bilder.
11:00, 12:00 og 13:00: Bygg byskulpturer med Mari Eriksen; lag skulpturer av byggematerialer som værerør, treverk, byggeskum og ledninger.
14:30 og 15:30: Lag minne-hus med Alejandra Aguilar; klipp og lim dine egne fantasifulle minne-hus av papir.
14:30 og 15:30: Akerselva-amuletter med Darius Wojdyga; lag din egen Akerselva-amulett.
Amfi, 1. etg
11:30, 12:30, 13:30, 14:30 og 16:00: Skyggeteater med Karin Augusta.
Festsal, 2. etg
11:15, 12:30, 13:30, 14:30 og 16:00: Mini Show med Nysirkus Bjerke med spektakulær akrobatikk og sirkus moro.
12:00, 13:00, 14:00 og 15:00: Tablas-konsert med Sanskriti Shrestha og Erlend Albertsen.
Program søndag
Lobby, 1. etg
11:00–17:00: Papirmosaikk med Julius Karoubi; klipp og lim bymosaikk-bilder.
11:00–16:00: Ansiktsmaling med Lili Ansiktsmaling, inspirert av Munchs Oslo.
Publikumsverksted, 3. etg
14:30 og 15:30: Bybilder med Leon Lindgren; klipping og liming av ulike tekstiler til bilder.
14:30 og 15:30: Bygg byskulpturer med Mari Eriksen; lag skulpturer av byggematerialer som værerør, treverk, byggeskum og ledninger.
11:00, 12:00 og 13:00: Lag minne-hus med Alejandra Aguilar; klipp og lim dine egne fantasifulle minne-hus av papir.
11:00, 12:00 og 13:00: Akerselva-amuletter med Darius Wojdyga; lag din egen Akerselva-amulett.
Amfi, 1. etg
11:30, 12:30, 13:30, 14:30 og 16:00: Skyggeteater med Karin Augusta.
Festsal, 2. etg
11:15, 12:30, 13:30, 14:30 og 16:00: Mini Show med Nysirkus Bjerke med spektakulær akrobatikk og sirkus moro.
12:00, 13:00, 14:00 og 15:00: Tablas-konsert med Sanskriti Shrestha og Erlend Albertsen.
Medvirkende kunstnere: Sanskriti Shrestha, Erlend Albertsen, Nysirkus Bjerke, Karin Augusta Nogva, Alejandra Aguilar Caballero, Darius Wojdyga, Leon Lindgren, Mari Eriksen, Julius Karoubi og Lili Ansiktsmaling.
Allejandra Aguillar Caballero
Allejandra Aguillar Caballero bor og jobber i Oslo, men har sin utdannelse fra Universidad Nacional Autónoma de México og en MA i medium- og materialbasert kunst fra KHiO. Den kunstneriske praksisen hennes beveger seg lekent mellom tradisjonell grafikk, tegning, installasjon som blir til visuelle fortellinger. Caballeros visuelle historier blir også til gjennom utforskning av hukommelse og identitet. Hun jobber ofte romlig, noe som var synlig i MA-avgangsprosjektet hennes «You set the scene». Gjennom små, tredimensjonale hus utforsket hun hjemmet som et sted der identiteten vår bygges.
Darius Wojdyga
Dariusz Wojdyga har tatt en mastergrad i Medium- og material- basert kunst, med spesialisering i metal- og smykkekunst ved KHiO i Oslo. Han jobber tverrfaglig med forskjellige kunstformer som beveger seg mellom smykkekunst og objekt, maling, grafikk og performance. Wojdyga har bodd, studert og jobbet i Oslo siden 2005. Han har deltatt i mange utstillinger i Norge og i utlandet og har stor erfaring med kollektive prosjekter der ikke bare det endelige resultatet er målet, men like mye samhandlingen underveis. Ved siden av det kunstneriske virke har erfaring med å jobbe som lærer ved KHiO i Oslo og Eugeniusz Geppert Kunsthøgskolen for kunst og design i Wroclaw, Polen.
Leon Lindgren
Leon Lindgren har en bachelor i mote og kostymedesign fra Kunsthøgskolen i Oslo.
Lindgren begynte å brodere under studietiden. Gjennom broderi har arbeidet hans beveget seg inn i grenselandet mellom klær og tekstilkunst.
Den siste tiden har mitt bildearbeid vært sentret rundt moderne natur. For meg, som er født i 1999 og stort sett har opplevd naturen gjennom et bilvindu, betyr det at hogstfelt, motorveier, vindkraftverk og papirfabrikker ikke oppleves som unaturlige i naturen. De menneskeskapte objektene blir snarere et ønskelig komplement til trær, enger, fjell og elver. Ved hjelp av broderiets innebygde romantiske kvalitet kan noe så foraktet som en vindkraftpark være det som får landskapets komposisjon til å gå opp.
Mari Eriksen
Mari Eriksen er utdannet MA i billedkunst fra Khio, 2022.
Hun jobber med installasjoner og performans. Installasjonene rommer både det harde og myke med materialer som blant annet er hentet fra byggeplasser
Hun er opptatt av eksistensiell tematikk som dødsangst og overlevelse – og intens livsglede
«Jeg vil forme, fortelle og formidle med et sett av materialer og med en insisterende holdning til at noe står på spill. Frykt, fortvilelse, håp og lek undersøkes mens jeg leter, samler, plundrer, setter sammen og viser frem».
Julius Karoubi
Julius Karoubi har en bachelorgrad i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo. I 2023 ble han kåret til Årets kunstner av kulturavisen Subjekt. Han er særlig kjent for sine unike mosaikkarbeider, som kombinerer tradisjonelle teknikker med et moderne, abstrakt uttrykk. Karoubi jobber hovedsakelig med fliser han finner i søppelcontainere eller kjøper brukt. Denne resirkuleringstrenden reflekterer både en praktisk tilnærming til materialbruk og en kritikk av overforbruk og oppussingsfeber som preger dagens samfunn.
Hans mosaikker kombinerer funne fliser med italiensk glassmosaikk, og skaper abstrakte komposisjoner som ofte er inspirert av logoer, symboler og former fra forbrukersamfunnet. Karoubis verk uttrykker ikke bare hans nære forhold til masseproduserte gjenstander og hverdagsobjekter, men de fungerer også som et middel for å utforske hans kulturelle arv fra Algerie. Han beskriver sin kunst som en prosess med å absorbere, samle og bearbeide inntrykk fra omgivelsene for å skape noe nytt og meningsfylt.
Nylige solo- og gruppeutstillinger inkluderer Cerulean: The Language of Color på Galleri Golsa, LESS THAN WHOLE/MORE THAN HALF hos Hos Arne, Colle á Carrelage hos Hos Arne (solo), Unge Inviterte på LNM, og Will I See You Tomorrow? på Bærum Kunsthall.
Karin Augusta Nogva
Karin Augusta Nogva bor og arbeider i Ålesund. Hun har en bachelor og master fra Kunshøgskolen i Bergen, i tillegg til grafikkutdanning fra Edinburgh College of Art.
Historiefortellingen er et sentralt tema i Karin Augusta Nogvas kunst. Ofte viser hun til konkrete hendelser i livet, slik hun selv har opplevd det i forbigående eller nåværende situasjoner. Hun tar tak i gjenstanders historie og tar hvert element hun bringer inn i sin kunst på stort alvor. Hun søker arenaer hvor hun kan møte mennesket og få de til å stoppe opp og være fullkomment til stede. Det viktigste målet Nogva har med kunsten er å kunne tilby et rom for kontemplasjon og gi betrakteren sanselige og taktile opplevelser.
Nogva arbeider prosjektbasert der hennes kunst blir kulisser for egne fortellinger. Teknisk jobber hun med papirutskjæring, tegning med kull/fargestifter og grafikk.
Nysirkus Bjerke
Nysirkus Bjerke er en levende møteplass for barn og ungdom 4-20 år hvor den
sceniske og pedagogiske virksomheten går hånd i hånd, med en dynamisk miks
av kunstneriske uttrykk, kreativt kaos og sosialt engasjement.
Med elementer fra både sirkus, dans, teater, kunst, musikk, animasjon og
videoproduksjon, knyttes ulike uttrykk sammen
Sanskriti Shrestha
Sanskriti Shrestha er en nepalesisk tablaspiller bosatt i Oslo. Hun er aktivt blandet sine tradisjonelt nepalesiske og Indiske røtter med jazz, improvisert, elektronisk musikk og andre moderne uttrykk.
Samtidig som hun er en kreativ musiker, er hun også en bandleder og eventyrlysten komponist. “Shresthas spillestil er moderne, ukonvensjonell, men med en solid forankring i klassisk teknikk” - Johan Hauknes, Salt Peanuts. I de siste årene har Sanskriti samarbeidet med en rekke anerkjente artister, og har turnért i Asia, Australia og store deler av Europa, og spilt konserter på alt fra intime konsertscener til store, berømte festivaler som London jazz, Kongsbergjazz, Oslojazz, Punktfestivalen, Paris Jazz, Førde Folk Festival, Viljandi folk festival, Erlend Albertsen - Bass og Saksofon.
Bildekreditering: (c) Munchmuseet