Hagelek på Ekely

Besøk Edvard Munchs atelier på Ekely, og bli med på morsomme aktiviteter for hele familien!

Hver helg i løpet av sommerhalvåret er Edvard Munchs atelier på Ekely åpent for publikum. Her kan du utforske omgivelsene der han lagde kunstverk som Stjernenatt (1922–24) og Selvportrett. Mellom klokken og sengen (1940–43), og se en dokumentarisk utstilling med film og fotografier som gir et godt innblikk i tiden han tilbragte på eiendommen i utkanten av Oslo.

Billedkunstner og scenograf Jennie Bringaker har laget en installasjon du kan oppleve inne i atelieret, og utvalgte søndager i løpet av sommeren inviterer hun til hagelek med maskeverksted for hele familien.

Maskeverksted

Hva er ditt sanne ansikt? Er det grønt av sjalusi og dekket med fjær, eller kanskje blått av melankoli, som en plastavfallspose? I hagen på Ekely kan du lage din egen maske ved hjelp av enkle materialer og fri fantasi.

Jennie Bringaker viser hvordan du kan bruke hverdagslige ting som knapper, teip, strømpebukser og plastposer til å utforme rare, morsomme eller skumle ansikter. Kanskje finnes det skjulte skatter i roteskuffen som kan festes til ditt nye fjes? Masken kan brukes til å leke eller pynte deg med, gjemme deg bak eller kanskje hjelpe deg å vise frem hvem du egentlig er.

Maskeverkstedet er åpent fra kl. 13 til 15 følgende datoer: 27. mai, 17. juni, 19. august og 9. september. Ta med en nistekurv og nyt en hyggelig søndag i Edvard Munchs hage!

Jennie Bringaker gjenskaper Munchs atelier

Edvard Munch går igjen på Ekely. Noe annet ville vært rart.

Munchmuseet har invitert Jennie Bringaker til å reflektere over hva et atelier egentlig er. Hva betyr det for opplevelsen av et sted at det har vært brukt som arbeidsrom og kunstnerverksted? Kan et menneske etterlate varige spor dersom det er tilstrekkelig intenst tilstede i et rom, et hus eller en bygning?

Bringaker forestiller seg hvordan atelieret kan ha vært på Munchs tid, og iscenesetter hendelser fra kunstnerens liv og arbeid. Hun vil selv være til stede som vert på Ekely følgende datoer gjennom sommeren: 27. mai, 16. og 17. juni, 18. og 19. august, og 8. og 9. september.

Besøksinformasjon

Edvard Munchs atelier på Ekely er åpent for publikum hver helg fra 27. mai til 9. september.

Åpningstid: 11–16

Adresse: Jarlsborgveien 14, 0379 Oslo.

Gratis adgang