Det nye Munchmuseet åpner i 2020

Høsten 2020 åpner vi dørene til det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.

Mer av Munch, og mye annet!

Høsten 2020 åpner det nye Munchmuseet ved Oslos sjøkant, skreddersydd for store kunstopplevelser. Her kan du oppleve mer av Munch enn noen ganger før – på helt nye måter. Det nye museet vil tilby kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirere alle til å komme tett på Munchs liv og kunst.

Vi skal vise mer av Munch enn noen gang, i et av de største museene i verden viet en enkeltkunstner. I det nye museet vil publikum til enhver tid kunne oppleve høydepunktene i Munchs kunstnerskap, parallelt med skiftende utstillinger med andre kunstnere.

Den nye bygningen byr på kunst, kultur og matopplevelser i 13 etasjer, og toppes av en av Oslo vakreste utsikter. Det nye museet skal styrke sin posisjon som et av verdens ledende kulturreisemål og inspirere alle til å komme tett på Munchs kunst.

Edvard Munch er Norges viktigste bidrag til verdenskunsten. Munchmuseets samling er svært ettertraktet internasjonalt, og i det nye museumsbygget kan vi for alvorlig ta ut potensialet i samarbeid med andre, store museumsinstitusjoner og bringe kunst til Norge som aldri tidligere har vært vist her til lands. Gjennom Stenersen-samlingen og satsingen på samtidskunst vil vi vise Munchs vedvarende innflytelse i hans egen samtid, så vel som på dagens generasjon kunstnere.

Kom å bli kjent med Norgeshistoriens største kunstner på helt nye måter – eller for aller første gang.


Fakta om det nye Munchmuseet

  • Museet åpner for publikum høsten 2020, og blir et av verdens største museer tilegnet én kunstner.
  • 11 utstillingssaler er fordelt over syv etasjer, og de store arealene gir muligheter for nye og annerledes kunstopplevelser.
  • Bygningen er tegnet av det spanske arkitektkontoret Estudio Herreros.
  • Med 13 etasjer blir bygningen 58 meter høy, og får et bruttoareal på 26 313 m2.
  • Museet blir et såkalt «futurebygg», der betong og stål er miljøvennlig og kan resirkuleres.
  • Fasaden er dekket av gjennomskinnelig, perforert aluminium.