Konseptutvikler formidling

I 2020 åpner Munchmuseet et nytt bygg i Bjørvika i Oslo, like ved Den Norske Opera & Ballett og det nye Deichman bibliotek. Utstillingsarealene femdobles og aktiviteten vil øke betraktelig. Dette kommer til å gi museet helt nye muligheter i dets grunnleggende oppdrag som er å bevare, formidle og forske på Munchs kunst, samt skape kunstinteresse mer allment.

Munchmuseet i Oslo forvalter en stor del av Edvard Munchs samlede kunstneriske produksjon og har med det en unik posisjon på et nordisk og ikke minst internasjonalt plan. Museet samarbeider tett med kunstinstitusjoner over hele verden og forvalter foruten Munch også samlingen etter Rolf E. Stenersen. Utstillingsprogrammet spenner vidt og rommer Munchs kunst, modernisme og samtidskunst.

Vi søker etter en ny medarbeider som har lyst til å jobbe med å utvikle nye formidlingskonsepter.

Avdelingen som arbeider med formidling av kunst, søker etter en ny medarbeider til det vi mener er et av verdens mest spennende museer.

Vi kan tilby et spennende arbeidsmiljø og gode kollegaer.

Arbeidsoppgaver

• Spesielt ansvar for å utvikle nyskapende og deltagende formidlingsopplevelser i samarbeid med kunstnere, kuratorer og andre innholdsprodusenter
  • Planlegging og gjennomføring av tverrfaglige samarbeidsfora internt og eksternt
  • Planlegging og gjennomføring av tester, undersøkelser og evalueringer
  • Opprettholde fremdrift på bakgrunn av mandat og oppgaver i prosjekt
  • Utadrettet formidlingsarbeid knyttet til museet
  • Planlegging og gjennomføring av arrangementer
  • Generelt forefallende arbeid i avdelingen
  • Ta ansvar for egen jobbutførelse og medansvar for egen jobbutvikling

Nødvendig:

• Mastergrad, hovedfag eller magistergrad innenfor en relevant fagkrets (relevant arbeidserfaring kan delvis erstatte formell utdanning)
  • Solid kunnskap om kunst og publikum
  • Erfaring med utstillingsproduksjon
  • Erfaring fra prosjektarbeid
  • God digital forståelse
  • Politiattest kreves

Ønsket:

• Grunnleggende kjennskap til kunsthistorie og/eller medievitenskap, museumskunnskap eller annet tilstøtende fagområde
  • Erfaring fra kunstmuseum eller annen kunst- eller kulturinstitusjon
  • Prosjektledelse

Personlige egenskaper

• Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner på tvers av fagområder
  • Arbeider selvstendig
  • Høy arbeidskapasitet
  • Helhetstenkende
  • Strukturert og systematisk
  • Gjennomføringssterk
  • Åpen, raus, nytenkende, ansvarsbevisst
  • Bidrar til et positivt arbeidsmiljø
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt

• En spennende rolle i et museum i utvikling
  • Utfordringer i et travelt, engasjert og variert fagmiljø
  • Fleksibel arbeidstid
  • Faglig og personlig utvikling

Kun kandidater som søker vi webcruiter vil bli vurdert for stillingen. Vi gjør oppmerksom på at søkere kan føres opp på offentlig søkerliste selv om søkere har bedt om anonymitet, men dette vil du i så fall få varsel om.

Søknadsfrist: 15. september 2019

Søk her