Painting Love Stories – et seminar med Marlene Dumas

NB: Få billetter igjen. Ved frafall kan et fåtall billetter bli lagt ut for salg i museumsbutikken før seminaret starter.

Marlene Dumas ønsker å male moderne kjærlighetshistorier. Da hun så Edvard Munchs litografiserie Alfa og Omega på Munchmuseet i 1981, oppdaget hun at det var nettopp det han gjorde, mange år før henne. Som kurator for utstillingen Måneoppgang. Marlene Dumas & Edvard Munch har hun studert store deler av Munchmuseets samling, og satt sammen det hun omtaler som «en kjærlighetshistorie om ømhet, lidenskap og smerte».

På dette seminaret forteller Dumas om sin begeistring for Munchs kunstnerskap, og viser hvordan de begge har brukt fotografiet som inspirasjonskilde. Hun forklarer også hvordan hun brukte stillbilder fra filmer til inspirasjon for arbeidene Venus & Adonis-serien, som vises i utstillingen. Medkurator ved Munchmuseet, Trine Otte Bak Nielsen, forklarer hva det er ved Munch og Dumas hun selv har falt for. I tillegg forteller hun om arbeidet bak utstillingen og verksutvalget. Montages-redaktør Karsten Meinich presenterer eksempler på sterke kjærlighetsfortellinger fra filmhistorien.

Marlene Dumas er kjent for sine uttrykksfulle malerier, og har hatt separatutstillinger ved store institusjoner som Museum of Modern Art i New York og Tate Modern i London. Hun er kurator for utstillingen Måneoppgang. Marlene Dumas & Edvard Munch, der hun viser kunstverk av Munch og René Daniëls i dialog med sine egne arbeider.

Karsten Meinich er redaktør for filmmagasinet Montages. Som filmklipper har han blant annet jobbet med prosjekter som Natt til 17. og Unge lovende.

Trine Otte Bak Nielsen er konservator ved Munchmuseet, og medkurator for utstillingen Måneoppgang. Marlene Dumas & Edvard Munch.

Seminaret foregår på engelsk.

Kl. 18 holder Dumas en introduksjon før visningen av Carl Dreyers Jeanne d'Arc (1928) på Cinemateket. Dumas har valgt ut en rekke filmer med tilknytning til utstillingen, som skal vises på Cinemateket i løpet av høsten. Se Cinematekets nettsider for mer informasjon og oppdatert program.