Kammerkonsert med Oslo-Filharmonien: Haydn og Brahms

I denne konsertserien kan du oppleve musikere fra fra Oslo-Filharmonien i museets festsal. Billett til arrangementet gir også adgang utstillingen på museet.

TID: Lørdag 1. juni 14.00
STED: Munchmuseets festsal

PROGRAM:

Joseph Haydn Klavertrio nr. 39 i G-dur, Hob. XV/25
Johannes Brahms Klaverkvartett nr. 1 i g-moll, op. 25

Eileen Siegel, fiolin
Catherine Bullock, bratsj (Brahms)
Kari Ravnan, cello
Alex Taylor,
piano

Joseph Haydn (1732-1809) er nok ikke like kjent for å bruke sigøynermusikk eller –melodier i sine komposisjoner som Johannes Brahms (1833-1897), men han var ikke ukjent med sigøynermusikk. Hans arbeidsgiver, fyrst Eszterházy, leide bl.a. inn sigøynermusikere til lett underholdning på sitt slott. Denne klavertrioen fra 1795, kanskje hans mest kjente, er også kjent som "Sigøyner-trioen" grunnet at siste sats er skrevet som en «rondo i ungarsk stil». I den engelske noteutgivelsen sto det «Rondo in the Gypsies’ Stile»

Brahms var selv pianist i tillegg til komponist. I denne kvartetten fra 1861 er også siste sats en rondo, kalt "Rondo alla Zingarese", eller sigøyner-rondo. Brahms’ nære venn og Robert Schumanns enke, komponist og pianist Clara Schumann spilte på premieren.

OBS: Konserten begynner presis! Vær ute i god tid, senest 13.30, pga. sikkerhetskontroll ved inngangen på museet. Vesker/bager større enn et A4-ark må låses i skap i kjelleren.

Drikke er ikke tillatt inn på museet.

Medlemmer får 50 % avslag - bli medlem her