Kammerkonsert med Oslo-Filharmonien: Svendsen, Haydn og Heyerdahl

I denne konsertserien kan du oppleve musikere fra fra Oslo-Filharmonien i museets festsal. Billett til arrangementet gir også adgang utstillingen på museet.

TID: Lørdag 17.08. kl. 14.00 STED: Munchmuseets festsal

PROGRAM:

Johan Svendsen Strykekvartett i a-moll, op. 1
Joseph Haydn Strykekvartett i G-dur, op. 77
Ragnar Heyerdahl Strykevartett nr. 3, "Solen" (etter inspirasjon av Edvard Munch) - urfremføring

Ragnar Heyerdahl - fiolin
Mads Michael Thommesen - fiolin
Anders Rensvik - bratsj
Katharina Hager-Saltnes - cello

Johan Svendens strykevartett i a-moll, op 1 er altså hans første, og er hans komposisjonseksamen fra konservatoriet i Leipzig. Kvartetten ble tatt i mot med begeistring på premieren.

Josaph Haydn satte på mange måter standarden for strykekvartetten slik vi kjenner den. Denne sene kvartetten ble skrevet noen år etter at Haydns arbeidsgiver fyrst Esterhazy var død, og Haydn var fri kunstnerisk til å komponere.

Ragnar Heyerdahl har vært ansatt i Oslo-Filharmonien i 30 år i år, og leder også sigøyner- og klezmerbandet Sturm und Drang. Han har skrevet musikk i en årrekke.

Drikke er ikke tillatt inn på museet.

Medlem får 50 % avslag - bli medlem nå
Er du allerede MUNCH+medlem? Kjøp billett på museet i forkant av arrangementet.