Kammerkonsert med Oslo-Filharmonien: Bax, Britten og Françaix

I denne konsertserien kan du oppleve musikere fra fra Oslo-Filharmonien i museets festsal. Billett til arrangementet gir også adgang utstillingen på museet.

TID: Lørdag 15.6. kl. 14.00
STED: Munchmuseets festsal

PROGRAM:

Arnold Bax Kvintett for obo og strykere, GP 258
Benjamin Britten Fantasikvartett, op. 2

Jean Françaix Kvartett for engelsk horn, fiolin, bratsj og cello
Min Hua Chiu, obo og engelsk horn
Leah Andonov, fiolin
Emil Huckle-Kleve, fiolin
Bénédicte Royer, bratsj
Cecilia Götestam, cello

Engelskmannen Arnold Bax (1883-1953) var foruten komponist poet og forfatter. Han skrev 7 symfonier og en rekke verker i alle formater. Han var interessert i keltisk og norrøn kultur, og denne obokvintetten har preg av irsk stemning i seg.

Benjamin Britten (1913-1976) er nok mest kjent for sin opera Peter Grimes, War Requiem og ikke minst A Young Person’s Guide to the Orchestra, men skrev også filmmusikk og musikk for mindre ensembler. Hans fire stykker for obo er alle standardrepertoir for instrumentet, også hans Fantasikvartett.

Allerede som 10-åring fikk franskmannen Jean Françaix (1912-1997) skryt av Maurice Ravel for sine komposisjonsferdigheter. Han ble uteksaminert fra Paris Conservatoire med 1. pris som pianist, og allerede som 20-åring fikk han suksess som pianist og komponist. Hans kvartett for engelsk horn og strykere er en av relativt få kvartetter for engelsk horn.

OBS: Konserten begynner presis! Vær ute i god tid, senest 13.30, pga. sikkerhetskontroll ved inngangen på museet. Vesker/bager større enn et A4-ark må låses i skap i kjelleren.

Drikke er ikke tillatt inn på museet.

Medlemmer får 50 % avslag - bli medlem her