Jazz på Munch: Arild Andersen

GARD NILSSEN - TROMMER
HELGE LIEN - PIANO
MARIUS NESET - SAXOFON

Denne konsert er basert på konsertserien "European Jazz Legends", hvor Arild Andersen i 2016 var en av 15 utvalgte europeiske musikere. Han tok med seg Helge Lien og Gard Nilssen på denne konserten som ble avholdt 15 April 2016 i Teateret i Gutersloh i Tyskland. Nå er trioen samlet igjen, og i tillegg har de med seg Marius Neset på saksofon.

Arild Andersen sier selv dette om konserten:

"Fra jeg var 29 år har jeg hatt med musikere som er yngre enn meg (Jon Balke ,Pål Thowsen, Nils Petter Molvær ,Tore Brunborg, Lars Janson , Bugge Wesseltoft, m.fl ). Det har alltid vært en egen energi. For noen år siden hørte jeg Marius Neset og Gard Nilssen i Molde og tenkte at disse må jeg ta med når anledningen byr seg. (...) Helge Lien har jeg vært oppmerksom på i mange år og når jeg skulle gjøre konserten i Tyskland var Helge et naturlig valg. Alle tre er nå veldig etterspurt og opptatte musikere, så det å få samlet disse til en konsert er spesielt i seg selv …før vi har spilt en eneste tone. Dette gleder jeg meg til."

Om Jazz på Munch

Det unge, norske jazzmiljøet er svært vitalt for tiden. Med serien Jazz på Munch ønsker Munchmuseet å rette søkelyset mot en ny generasjon musikere som ikke bare sprenger sjangermusikalske grenser, men som også trekker trådene bakover i musikkhistorien og lar seg inspirere av den banebrytende jazzen på 1960- og 70-tallet.

Konsertserien kurateres av Espen Horne, kjent fra Bobby Hughes Experience og Jassbox, og foregår i museets konsertsal.