Jazz på Munch: Moskus

Det blir DJ-set i baren fra kl 19 - 23. Konserten avholdes kl 21-22, hvor Moskus framfører en tolkning av Egil Kapstad Choir & Orchestras "Syner".

"Syner" er et album som ble spilt inn på Munchmuseet i 1967 med noen av landets fremste jazzmusikere fra den tiden. Albumet ble utgitt av Norsk Jazzforum, som blant annet var stiftet og ledet av Karin Krog, og ble kun trykket i 500 kopier. Konserten og den påfølgende LP-utgivelsen ble en publikums- og kritikersuksess.

Moskus vil sammen med Rohey Talaah fra "Gurls" og Østnorsk jazzsenter sin helt nye vokalgruppe "Ung Vokal", gi nytt liv til "Syner" og spille verket i samme sal som det ble spilt inn i for over 50 år siden.
Med smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje har Moskus, bestående av Anja Lauvdal på piano, Fredrik Luhr Dietrichson på bass og Hans Hulbækmo på trommer, blitt en av de viktigste stemmene i den nye generasjonen av norsk jazz. Med Paul og Carla Bley som forbilder og uforutsigbarhet som rettesnor, har bandet samme referanser og holdninger som Svein Finnerud Trio og Close Erase i sin tid brakte med seg inn på den norske jazzscenen. Og med fire plateutgivelser og tre spellemannsnominasjoner har også Moskus for alvor satt sitt preg på den samme arenaen.

Konserten blir den aller siste Jazz på Munch før Munchmuseet flytter våren 2020.