'Andy Warhol – After Munch': Grafikkverksted i Bjørvika

Kunsthall Oslo og Munchmuseet inviterer til gratis grafikkverksteder i skoleferien. Her kan du bli bedre kjent med begge de store kunstnerne og lage dine egne kopier av Warhols versjoner av noen av Munchs mest kjente trykk. Det er både enkelt og gøy å lage din egen grafikk, og du trenger ingen erfaring. Verkstedene ledes av erfarne lærere som også er billedkunstnere.

Utstillingen Andy Warhol – After Munch viser popkunstneren Warhols tolkninger av vår egen Edvard Munch. Selv om de to kunstnerne ved første øyekast kan virke svært forskjellige, er det betydelige likheter mellom de to, særlig når det gjelder deres kunstneriske metoder. De var begge pionerer innenfor trykketeknikk i sine respektive perioder. Det Munch gjorde for utviklingen av grafisk kunst fra midten av 1890-årene, da han begynte å eksperimentere med farger og alternative trykketeknikker, gjorde Warhol for den kunstneriske anvendelsen av det kommersielle silketrykket på begynnelsen av 1960-tallet.

Drop-in-verkstedet finner sted på Barcode-torget hver lørdag fra 30. juni til 18. august. Arrangementet er gratis og åpent for alle, og krever ingen påmelding.

Oppmøte: Kunsthall Oslo, Dronning Eufemias gate 34.