Munchmuseet i bevegelse: Merete Røstad, 'Kammer'

På en spesialbygd transportsykkel har kunstner Merete Røstad reist rundt i byen og samlet inn historier fra Oslos østkant. Etter samtaler med lokalbefolkningen, historielag og studier av protokoller fra Kontoret for Utsatte i Byarkivet i Oslo, har Røstad skapt lydskulpturen Kammer. Her kan du høre ti personlige fortellinger som nå tar plass ved siden av byens offisielle historie.

Kammer fungerer som en påminnelse om glemte stemmer, og er en plattform for byhistoriens usynlige skikkelser. Det imaginære kammeret står utenfor Munchmuseet og er åpent for publikum døgnet rundt. Den runde plattformen er innsatt med blå, selvlysende steiner, som gjør at den glimrer i mørket. Lydskulpturen er et bestillingsverk for Munchmuseet i bevegelse, kuratert av Natalie Hope O’Donnell.

Gjenfortellere: Unni Kristin Skagestad, Helen Vikstvedt, Gjertrud Louise Gynge, Marte M. Solem, Miriam Sogn, Sarah MacDonald Berge, Trine A. Wiggen, Ingri Enger Damon, Saila Hyttinen og Karin Klouman.

Lyddesigner: Olaf Stange

Dato: 17. juni – 17. september

Sted: Utenfor Munchmuseet

Seminar: 15. september (12.30 – 17.00), Foredragssalen på Munchmuseet.

Merete Røstad bor og arbeider i Oslo og Berlin. I hennes kunstneriske praksis inngår undersøkelser av hvordan kollektive minner markerer omgivelsene og hvordan man kan tyde sporene etter ulike historiske hendelser – små og store. Hun jobber prosess-basert, ofte med kunst i offentlig rom og med ulike samfunnsgrupper. Røstad er utdannet ved Bauhaus Universität (Tyskland), og er for tiden stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo.