Munchmuseet i bevegelse: Trollkrem, 'TROLLKREM IMPORT'

Et performanceprogram i fem deler.

Trollkrem er en Oslo-basert kunstner-duo bestående av Jennie Hagevik Bringaker (1978) og Tor Erik Bøe (1984). De står for noe av det mest spennende som har skjedd på den norske performance-scenen de siste årene. Med en internasjonal og sjangeroverskridende tilnærming skaper de nye sosiale rom hvor billedkunst, musikk, dans, design og fest forenes i en unik ekshibisjonistisk form.

TROLLKREM IMPORT er et performanceprogram på Grønland som strekker seg over fem kvelder, spredt utover en lengre periode. De inviterer ulike artister og kunstnere med utgangspunkt i det sammensatte sosiale rommet denne delen av byen er. Publikum inviteres ut av skyggene, opp av sofaen og ut av skapet for å delta på et eksperimentelt klubbkonsept med kroppsutfoldelse, musikk og heftige kostymer og scenografi.

Tidsrom: 14. mars–3. oktober 2018. Alle arrangementene starter kl. 20, bortsett fra Oslo Pride-paraden.

14. mars: Grønland Basar

Til Grønland Basar har kunstnerne tatt utgangspunkt i kjøpesenteret selv, fra konkrete butikker til arkitekturen og basarhallens historiske rolle. Stine Omar & Ihra Lill tar utgangspunkt i Vinmonopolet på Grønland Basar med et video- og performanceverk. Amir Asgharnejad har Max Burger som inspirasjonskilde for sin opplesning fra en fiktiv dagbok, mens Stina Kajasos korte teaterstykke er løst basert på Ingmar Bergmans film Gjøglernes aften (1953) med gjesteopptredener av karakteren Elsa fra Disney-filmen Frozen.

Designduoen HAiKw/ har laget en ny genserkolleksjon der klær kjøpt på Grønland blandes med egne kreasjoner. Denne vises blant publikum på vandrende gateselgere, og kan kjøpes som en suvenir fra kvelden der innsydde QR-koder inviterer til en samtale om plagget hvor nye minner og opplevelser skapes. I Mirejam Shalas performance fødes kunstneren på nytt inne på Grønland Basar, der scenografien er designet og drapert av Michael Olestad med tekstiler fra området.

11. april: Ivars kro

I annen etasje på Ivars Kro kan du oppleve et unikt, kjønnsoverskridende talkshow der internasjonalt anerkjente performancekunstnere underholder både førstegangsbesøkende og stamgjester. Trollkrems Tor Erik Bøe er kveldens vert.

Inviterte kunstnere: Seth Bogart, Dynasty Handbag og Vaginal Davis.

23. mai: Grønlands park/Botsparken

Grønlands Park/Botsparken rommer lekeplass, fengselsmurer og solbadere. Her opptrer kunstnere som bruker stemme, kropp og bevegelser som politisk uttrykksform.

Inviterte kunstnere: Marie Askeland, Lex Brown og Ánde Somby.

30. juni: Oslo Pride

Oslo Pride-paraden starter på Grønland og feirer et sammensatt skeivt miljø med dans, musikk og fest. I en tid der høyreekstreme grupper mobiliserer mot det som utfordrer det tradisjonelt heteronormative, bruker kunstnerne paradeflåten som plattform til å markere motstand gjennom en estetikk som undergraver disse gruppenes bruk av vikingreferanser.

3. oktober: Cafeteatret

Med den femte og siste forestillingen inntar Trollkrem Cafeteatret, der performanceturnéen kulminerer i en høsttakkefest.

​TROLLKREM IMPORT – en del av Munchmuseet i bevegelse

Idé og konsept: Trollkrem