Munchmuseet i bevegelse presenterer: Fall

Opplev en forestilling som gjenspeiler fysiske muligheter og utfordringer i en skatepark. I betong-bowlen Gamlefar i Gamlebyen Sport og Fritid får du muligheten til å se dans som tar utgangspunkt i fallteknikkene til skatere. I tillegg får du oppleve et lyd- og lysdesign som er laget spesielt til forestillingen. Musikken består av komponerte og live-elementer som fremføres på stedet, noe som vil gi en unik og helhetlig opplevelse hvor dans, musikk og lys møtes i et inspirerende samspill.

Musikken i forestillingen komponeres med opptak fra omgivelsene i Gamlebyen: Verkstedet, skating, graffiti-writing, trafikken i bybildet og byggearbeid komponeres sammen til et lydverk. Lysdesignet skal utfordre og underbygge dansernes bevegelser og fysiske uttrykk med grunnprinsippene om lys og skygge. Dansen improviseres frem i et samspill mellom koreografen og danserne – i bowlen og i studio – med utgangspunkt i skaternes naturlige bevegelsesmønster.

Gamlebyen Sport og Fritid er en oase ved Dyvekes Bro som kombinerer kreativitet, mangfold og fellesskap i Gamle Oslo. Betong- bowlen «Gamlefar» beskrives som en av de heftigste bowlene for skatere på grunn av utfordringene i ulik dybde og kurvene i landskapet. Bowlen i betong er glatt og jevn i overflaten, men grov og rå i uttrykket. Dette dynamiske miljøet er bakgrunn for forestillingens bevegelsestematikk: Fall – kontrollert/ukontrollert, saktegående/hurtig.

Forestillinger: Torsdag 30.3, fredag 31.3 og lørdag 1.4

Tid: kl. 19.30. Innslipp fra kl. 19.00

Forestillingen varer i ca. 70 minutter og foregår ute, ta med varme klær.

Adresse: Gamlebyen Sport og Fritid skatepark, St. Halvardsgt 1B, 0192 Oslo

Billetter: 100 kr, Ticketmaster eller i døren. Begrenset med plasser.

Fall er et prosjekt av koreograf Martine Hammervold-Austinat med musikk av Åse Ava Fredheim og lys av Silje Grimstad, utført av medskapende dansere Kristine Steinsdatter Jensen, Vibeke Sæther og Vigdis Langeggen. Prosjektet er kuratert av Natalie Hope O’Donnell som del av Munchmuseet i bevegelse 2017.

Foto: Orhan Kuresevic

Koreograf Martine Hammervold-Austinat (f. 1987) er utdannet dansepedagog med hovedfag i moderne- og samtidsdans fra Norges Dansehøyskole. Hun har regissert flere improvisasjonsstunt og site specifics i uterom. Hun har satt opp tre helaftens forestillinger ved Scenehuset i Oslo etter endt utdanning, i samarbeid med musiker og lyddesigner Åse Ava Fredheim.