Opplev Edvard Munchs atelier på Ekely

I 1916 kjøpte Edvard Munch (1863-1944) eiendommen Ekely, et tidligere gartneri ved Skøyen i Oslo. Stedet ble Munchs faste bosted livet ut og her fikk han omsider nok plass til å arbeide. 

De gode arbeidsforholdene på Ekely gjenspeiles i en stor, fargerik produksjon fra denne tiden, inspirert av omgivelsene. Her malte Munch noen av sine mest ikoniske verk, som Modell ved kurvstolen (1919-1921), Stjernenatt (1922-24) og Selvportrett. Mellom klokken og sengen (1940-43).

Nå har du mulighet til å besøke Ekely og oppleve atelieret slik det var i Munchs tid i en dokumentarisk utstilling med reproduksjoner, fotografier og film. Atelieret holder åpent for publikum hver helg frem til 24. september.

Familieverksted med Jennie Hagevik Bringaker

- Et verksted der ingenting er pent eller riktig. 

Å tørre å eksperimentere er et kjennetegn ved verdenskjente kunstnere som Munch.  De fleste forbinder kunstneren med resultatet, bildene hans. Men arbeidene til Munch viser at den kunstneriske prosessen, veien som leder frem til resultatet, er likeså viktig som en forhåndsbestemt idé. Han utforsket hele tiden nye måter å lage bilder på, for eksempel malte han uten pensel og lot malingen renne fritt nedover lerretet.

Under familieverkstedet på Ekely inviterer kunstner og scenograf Jennie Hagevik Bringaker barn og voksne til selv å eksperimentere, gjennom å lage store former og figurer i gråpapir. For papir kan brukes til mer enn å tegne på, det kan formes og teipes fast i kroppen, eller henges opp i trærne. Når papiret og kroppen får lede prosessen, kan de rareste ting skje. Kanskje vil en sky, et romvesen eller en fantasifigur dukke opp?

Bringaker jobber med improvisasjon og er som Munch, opptatt av den kunstneriske prosessen. Det handler om å utforske, leke og å ha det gøy i felleskap og i samarbeid. Bringaker veileder både barn og voksne slik at de kan slippe seg fri fra forventninger om å skape noe pent eller riktig. 

Varighet: 2 timer
Alder: 5år og oppover
Tid: 25.6 kl. 12-14 og 10.9 kl.13-15.
Sted: Jarlsborgveien 14

Grafikk-kurs gjennom Den kulturelle spaserstokken

Er du over 60 år og bosatt i Oslo? 
Gjennom Den kulturelle spaserstokken tilbyr vi gratis kurs i tresnitt i Edvard Munchs Atelier på Ekely. Kurset ledes av en profesjonell grafiker: Trine Lindheim. Kursdagen innledes med en liten omvisning på stedet. Ta med matpakke. Vi serverer litt te/kaffe og kjeks.

Tidspunkt

23.august, kl. 11-14:30 

20. september, kl. 11-14:30

Det er begrenset antall plasser, påmelding til booking@munchmuseet.no

Besøksinformasjon

Sesong

Ekely er åpent hver lørdag og søndag i perioden 28. mai–24. september 2017

Åpningstid

Kl. 13:00–17:00. Gratis inngang.

Omvisninger

Gratis omvisninger hver lørdag og søndag kl. 14:00

Adresse

Jarlsborgveien 14, Oslo

Transport

Buss 23 til Montebelloveien, ca 5 min gange
Buss 24 til Jarlsborgveien, ca 6 min gange
Trikk 13 til Hoff, ca 15 min gange
T-bane 2 til Smestad, ca 20 min gange