Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo: publikumsåpning av Andy Warhol – After Munch

I 1983–84 lagde popkunstneren Andy Warhol (1928–87) en serie bestående av 15 silketrykk med motiver hentet rett fra Edvard Munchs mest kjente litografier. Warhol hadde lenge løftet frem Munch som en av favorittkunstnerne sine, sammen med Henri Matisse, og i 1973 besøkte han Oslo for å ta Munchs bilder på Nasjonalgalleriet og Munchmuseet nærmere i øyesyn.

Utstillingen viser tre av hovedverkene i After Munch-serien, sammen flere unike fullskalatrykk og upubliserte grafikkarbeider produsert senere. Den viser også en av Warhols originale blyanttegninger basert på et av Munchs selvportretter, og Warhols film Kiss (1963). Utstillingen gir et godt innblikk i Warhols kunstneriske prosess, og gir oss mulighet til å oppdage nye sider ved de to kunstnerne i møte med hverandre.

Adresse: Dronning Eufemias gate 34, Bjørvika.