Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo: 'The Lost Museum - Department of Humans​'

Velkommen til åpning av The Lost Museum - Department of Humans, med omvisning i utstillingen av kurator Charles Esche, Direktør for Van Abbemuseum, Nederland.

The Lost Museum er et pop-up museum som turnerer i ulike deler av verden i forskjellige former og formater.

Utstillingene er unike, men konseptet er alltid det samme: å sprenge etablerte rammer og kategorier, og å stille ut kunstverk, historisk dokumentasjon, hverdagslige objekter og kuriositeter ved siden av hverandre for å stille spørsmål ved hva et museum kan, og bør, være.

I Oslo har prosjektet fått tittelen The Lost Museum – Department of Humans. Utstillingen er satt sammen av objekter fra forskjellige arkiver og museumssamlinger fra hele Norge og utforsker hvordan den nordeuropeiske kulturen har definert og omdefinert hva det vil si å være menneske.

Bilder av Theodor Kittelsen, fotografier av parapsykologiske fenomener, masker og medisinsk utstyr står utstilt ved siden av barneleker, dokumenter fra den tyske okkupasjonen og bilder som illustrerer ritualer fra tidligere tider.

Sted: Munchmuseet i bevegelse - Kunsthall Oslo,  Dronning Eufemias gate 34