LATE NIGHT - JAZZ PÅ MUNCH

LATE NIGHT er Munchmuseets månedlige kveld med langåpen utstilling, bar, DJs og opplevelser innen musikk, film, kunst og litteratur. Opplev utstilling, konsert og filmvisning for 60.-

Denne torsdagen er det premierekveld for JAZZ PÅ MUNCH, med fokus på den nye generasjonen norske jazzmusikere. På 60-tallet ble det holdt en serie legendariske jazzkonserter på museet. Det er derfor en stolt tradisjon som gjenoppstår når Munchmuseet og Espen Horne, kjent fra blant annet Bobby Hughes Experience og Jassbox, inviterer til den aller første JAZZ PÅ MUNCH.

Kl. 18.30: Film, A long History of madness, Mieke Bal (120 min, kinosalen)

Mieke Bal, kulturteoretiker, kritiker og kurator, har arbeidet med videokunst de siste 15 årene. I filmen A Long History of Madness utforskes mental sykdom i et samfunnsmessig perspektiv. Kan du klandres hvis din mentalt syke pasient dør? For den franske psykoanalytikeren Dr. Françoise Davoine blir dette spørsmålet urovekkende aktuelt når en av pasientene hennes dør. Davoine stilles for retten for å ha forårsaket pasientens død. I løpet av en grufull dag – som spenner over flere århundrer og en rekke land – må doktoren argumentere for sin sak, og bevise sin uskyld i rettsaken.

A Long History of Madness tar betrakteren med på en særegen reise inn i både den gales og i behandlerens sinn.

Kl. 19: DJ Espen Horne står for musikken i caféen før og etter konserten

Kl. 21: JAZZ PÅ MUNCH, konsert i museets festsal (1 time)

JAZZ PÅ MUNCH, er et nytt jazzklubb-konsept med historisk sus over seg. Vi inviterer til konsert med nytolkning av Karin Kroghs klassiske We Could Be Flying-album. Konserten finner sted i festsalen, det samme rommet hvor Norsk Jazzforum startet sin legendariske konsertserie med musikere som Egil Kapstad, Jan Garbarek og Svein Finnerud.

Musikerne som nytolker Karin Krogs We Could Be Flying-album er:

  • Sofie Tollefsbøl: vokal (Fieh, Vibbefanger)
  • Ellen Andrea Wang: bass (Pixel)
  • Siv Øyunn Kjenstad: trommer (Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz)
  • Olga Konkava: tangenter

Edvard & Emma – Kjærlighet i ensomhetens tid:

Kunstner og kurator Mieke Bal viser i utstillingen, Edvard & Emma – Kjærlighet i ensomhetens tid sin nye filmversjon av Flauberts roman som hun setter i sammenheng med Edvard Munchs kunst. Dette er første gang Munchs kunst blir så tett vevet sammen med en videoinstallasjon. Samspillet mellom lyd, levende bilder og stille bilder understreker det filmatiske i Munchs verk. Det gir deg muligheten til å lage egne fortellinger. Utstillingen byr på overraskende forbindelser og gir nye perspektiver på både Munch og Madame Bovary – og på vår egen tid.

Utstillingen er åpen til kl. 21, baren er åpen til 23.

Velkommen!

Artistene:

Sofie Tollefsbøl har gjort seg bemerket som bandleder, låtskriver, produsent og vokalist i bandet Fieh.

Bassisten, vokalisten, komponisten - Ellen Andrea Wang har i løpet av få år etablert seg som et sterkt navn på den norske og den internasjonale jazzscenen. I 2014 slapp Wang sitt debutalbum Diving som mottok strålende anmeldelser, og i 2016 ble hun utnevnt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere.

Trommeslageren Siv Øyunn Kjenstad er kjent for hardtslående ekspressivitet, lyttende og dynamisk spill. Med et personlig og varmt sound spiller hun på tvers av sjangre, som alternativ pop og rock, jazz, improvisert og elektronisk musikk. Det siste året har hun spilt og reist med Bugge Wesseltoft, New Conception of Jazz. I tillegg skriver hun musikken, spille trommer og synge i sitt eget band Øyunn.

Olga Konkova: Genreoverskridende profesjonell frilans pianist og har utgitt 10 kritikerroste soloalbum distribuert verden over. Konkova har sin egen trio med verdenskjente Gary Husband på trommer og Per Mathisen på bass.