Kuratorsamtale med Mieke Bal og filmvisning

Visning av fire Mieke Bal-dokumentarer med migrasjon som tema, og kuratorsamtale med Mieke Bal og Jon-Ove Steihaug.

Mieke Bal, kulturteoretiker, kritiker, og kurator, har de siste 15 årene også laget videokunst, stort sett i samarbeid med andre kunstnere. Videoarbeidene inkluderer både teoretiske fiksjoner, som Madame B (som er del av Munchmuseets aktuelle utstilling Emma & Edvard – Kjærlighet i ensomhetens tid) og eksperimentelle dokumentarer om temaer som migrasjon, identitet og interkulturelle forbindelser.

Med sikte på å presentere et muntert syn på disse fenomenene, viser filmene glimt både av vanskeligheter migrantene opplever og av berikelsen de bringer til vestlig kultur. Filmene er basert på personlige møter og intimitet snarere enn på fortellinger fra utenforstående.

12.00 - 13.00: Kuratorsamtale Mieke Bal og Jon-Ove Steihaug

13.30 - 15.45: Dokumentarfilm av Mieke Bal

Filmprogram:

Becoming Vera av Mieke Bal, Alexandra Loumpet-Galitzine og Michelle Williams Gamaker, 2008. Fransk, russisk og bamun tale med engelske undertekster. (54 min)

Elena av Mieke Bal, 2007. Rumensk tale med engelske undertekster. (32 min)

Lost in Space av Mieke Bal og Shahram Entekhabi, 2005. Flerspråklig tale med engelske undertekster. (17 min)

A Clean Job (Un Trabajo Limpio) av Mieke Bal og Gary Ward, 2007. Spansk tale med engelske undertekster. (20 min).

Arrangementet er gratis ved kjøp av inngangsbillett.

Velkommen.