Høstferie på Munchmuseet: Forsker for en dag

Inspirert av Munchmuseets monumentale maleri Forskerne (1911/1925-27?), der barns nysgjerrighet og utforskningstrang symboliserer forskningsarbeidet som skjer på universitetene, har vi tatt utgangspunkt i forskning som metode og laget et høstferieprogram for barn mellom 10-14 år.

I KunstForskerne inviterer vi til en dag på museet hvor spørsmålene står i fokus og deltakerne arbeider med praktiske oppgaver for å finne svarene.

På et museum er kanskje de to viktigste forskningsområdene forskningen som gjøres på det kunstfaglige og på det konserveringsfaglige feltet. Og det er et av disse to områdene deltakerne på KunstForskerne får et unikt innblikk i når de er forskere for en dag på Munchmuseet.

Tresnittverksted:

I verdenssammenheng er Edvard Munch kanskje like berømt for grafikken sin som han er for maleriene. Han var nyskapende og eksperimentell. Han fant blant annet fram til nye måter å lage tresnitt på, som har inspirert mange kunstnere etter ham. Det unike med grafikk er at teknikken åpner opp for uendelig mange forskjellige variasjoner av et og samme motiv. Verkstedet ledes av kunstner Marianne Karlsen.

Program Tresnittverksted:

10.00-10.15        Velkommen.

10.15-11.00        Introduksjon av dagens tema.

11.00-11.30        Felles lunsj

Barna må ha med matpakke og drikke. Vi serverer litt frukt.

11.30-14.00        Tresnittverksted.

Skrik under lupen:

Folk kommer fra hele verden for å se det berømte bildet Skrik. Det mange ikke vet, er at det finnes flere versjoner av Skrik, og at alle er originaler. Munch arbeidet lenge med motivet før han kom frem til den berømte skrikende skikkelsen.  Da han først hadde kommet frem til komposisjonen, lagde han mange forskjellige varianter av bildet, malerier, trykk og tegninger. Skrik er et forskningsprosjekt i seg selv, som Munch jobbet med i mange år. Dette forskningsprosjektet fortsetter også nå etter at Munch har sluttet å lage kunst. I dag handler det om hvordan vi skal bevare det, hvordan vi skal forstå det, og hvorfor det er så berømt.

Høsten 2017 får Munchmuseet besøk av et internasjonalt forskningsteam som skal arbeide med konserveringsvitenskap i forbindelse med seks forskjellige varianter av Skrik: to malt på papp, to trykk og to tegninger på papir. I løpet av kursdagen vil deltakerne få innblikk i arbeidet som gjøres, og lære om hva det vil si å konservere et kunstverk.

Program Skrik under lupen:

10.00-10.30 Velkommen.

10.30-12.00 Konserveringsverksted.

12.00-12.30 Lunsj

Barna må ha med matpakke og drikke. Vi serverer litt frukt.

12.30-14.00 Konserveringsverksted.

Alder 10-14 år.

Kurset koster kr. 100,- per dag, som betales ved oppmøte.

Det er mulig å delta på to dager, og slik få med seg begge oppleggene. Maks. antall deltakere på hvert enkelt kurs per dag er 15 personer.

For spørsmål om tilbudet send en e-post til booking@munchmuseet.no eller ring: 23493500

Kontaktperson: Hilde Ødegaard