Karl Ove Knausgård i samtale med Vanessa Baird

Samtale mellom billedkunstner Vanessa Baird og forfatter Karl Ove Knausgård i museets foredragssal. Introduksjon og velkomst ved museets kurator Kari J. Brandtzæg.

Vanessa Baird og Karl Ove Knausgård samtaler om Edvard Munchs bilder, kunstens betydning i livet og livets betydning for kunsten.

De to er godt kjent med hverandres kunstnerskap. I 2015 illustrerte Baird Knausgårds bok Om høsten, og i forbindelse med arbeidet med bokutgivelsen Så mye lengsel på så liten flate. En bok om Edvard Munchs bilder, intervjuet Knausgård Baird om hennes forhold til Edvard Munch, om hva som er god og hva som er dårlig kunst.

Vanessa Baird er en av Norges fremste og mest profilerte billedkunstnere. Hun har deltatt på flere sentrale utstillinger, som Kyss frosken! Forvandlingens kunst på Nasjonalmuseet i 2005, og åpner i høst en større utstilling på Kunstnernes Hus. I 2015 mottok Baird Lorck Schive Kunstpris, Norges største utmerkelse for billedkunstnere. Hun er innkjøpt av flere offentlige og private samlinger.

250 sitteplasser, vi anbefaler å være ute i god tid.

Samtalen inngår i ordinær museumsbillett, ingen forhåndsbooking.