Høstferie på Munchmuseet: Forsker for en dag

Hvordan arbeider et museum for å passe på kunsten det eier? Hva er egentlig tresnitt? Og hvordan var Skrik et forskningsprosjekt?

Inspirert av Munchmuseets monumentale maleri Forskerne (1911/1925-27?), der barns nysgjerrighet og utforskningstrang symboliserer forskningsarbeidet som skjer på universitetene, har vi tatt utgangspunkt i forskning som metode og laget et høstferieprogram for barn mellom 10-14 år.

I KunstForskerne inviterer vi til en dag på museet hvor spørsmålene står i fokus og deltakerne arbeider med praktiske oppgaver for å finne svarene.

På et museum er kanskje de to viktigste forskningsområdene forskningen som gjøres på det kunstfaglige og på det konserveringsfaglige feltet. Og det er et av disse to områdene deltakerne på KunstForskerne får et unikt innblikk i når de er forskere for en dag på Munchmuseet.

Tresnittverksted:

I verdenssammenheng er Edvard Munch kanskje like berømt for grafikken sin som han er for maleriene. Han var nyskapende og eksperimentell. Han fant blant annet fram til nye måter å lage tresnitt på, som har inspirert mange kunstnere etter ham. Det unike med grafikk er at teknikken åpner opp for uendelig mange forskjellige variasjoner av et og samme motiv. Verkstedet ledes av kunstner Marianne Karlsen.

Program Tresnittverksted:

10.00-10.15 Velkommen.

10.15-11.00 Introduksjon av dagens tema.

11.00-11.30 Felles lunsj

Barna må ha med matpakke og drikke. Vi serverer litt frukt.

11.30-14.00 Tresnittverksted.

Alder 10-14 år.

Kurset koster kr. 100,- per dag, som betales ved oppmøte.

3., 4.og 5. oktober setter vi også opp Skrik under lupen, det er mulig å delta på to dager slik at man får med seg begge kursene.

Maks. antall deltakere på hvert enkelt kurs per dag er 15 personer.

For spørsmål om tilbudet send en e-post til booking@munchmuseet.no eller ring: 23493500

Kontaktperson: Hilde Ødegaard

Påmelding.