Debatt: Er kjendisene en trussel for kunsten?

Dronning Sonja som billedkunstner, Knausgård som kurator, Atle Antonsen i rollen som Papageno i operaen, Christian Ringnes som kurator for skulpturparken på Ekeberg. USAs tidligere president George W. Bush gjør sågar suksess som billedkunstner. Men er Kultur-Norge klar for celebert besøk?

Har det blitt en trend at kjendiser får utfolde seg på arenaer de ikke har fagkunnskap om? Er dette en populistisk trussel mot kvalitet, eller er det et verktøy for kulturinstitusjoner til å nå ut til et nytt publikum?

Knausgård, Hellstrøm og Antonsen fikk nye muligheter fordi de var blitt kjendiser som fagpersoner først. Hvilket grunnlag bør legges til grunn når institusjonene velger hvem som skal få utstillingsplass,- kunstnerisk kvalitet eller stjernestatus?

Debattleder:
Inger Merete Hobblestad, kommentator og kritiker i Dagbladet.

Debatanter:

Tommy Olsson, billedkunstner og kunstanmelder i Klassekampen
Mona Gjessing, kunstanmelder i Billedkunst
Emil Bernhardt, musikkanmelder i Morgenbladet
Erling Dokk Holm,Førsteamanuensis, Institutt for Kreativitet og innovasjon, Høyskolen Kristiania

Les mer om deres bakgrunn her

Det blir servert kanelboller og kaffe før debatten.

Velkommen til debatt!

Påmelding

Mot skogen – Knausgård om Munch har siste visningsdag 8. oktober, og alle deltakere i debatten får gratis adgang til utstillingen.